10 Αποτελεσματικοί τρόποι για να καταπολεμήσετε τα μυρμήγκια

Pinterest

Ξυπνάς ένα ωραίο πρωί με λαχτάρα για ένα ζεστό καφεδάκι. Φτάνεις όμως στην κουζίνα σου και αντικρίζεις μια στρατιά από μυρμήγκια να κουβαλούν τα ψίχουλα που βαρέθηκες εχθές το βράδυ να μαζέψεις. Ψυχραιμία! Δεν χρειάζεται να σε πιάνει πανικός! Αυτά τα συμπαθέστατα, ακίνδυνα, μικρά έντομα το μόνο που θέλουν είναι να βρουν τροφή. Πρέπει όμως να ψάξουν μέσα στη δική σου κουζίνα; Έχεις δίκιο! Και βέβαια όχι! Υπάρχουν αρκετές φυσικές μέθοδοι που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να απαλλαγείς από τους ανεπιθύμητους εισβολείς.

Όμως καλό είναι πριν φτάσεις στο σημείο να ψάχνεις τρόπους να καταπολεμήσεις τα μυρμήγκια, να προλάβεις την είσοδό τους. Υπάρχουν μια σειρά από πράγματα που μπορείς να εφαρμόσεις την καθημερινή σου ρουτίνα αν δεν θέλεις ανεπιθύμητους επισκέπτες. Τα μυρμήγκια έλκονται από την μυρωδιά των τροφών και κυρίως από τη ζάχαρη. Καλό είναι λοιπόν να μην αφήνεις στον πάγκο της κουζίνας σου ζάχαρη ή ψίχουλα από ψωμί, καθώς αυτά θα προσελκύσουν τα μυρμήγκια. Μετά από κάθε χρήση της κουζίνας και του πάγκου απολύμανε όλες τις επιφάνειες με ξύδι ή λεμόνι. Η μυρωδιά αυτών των δυο προϊόντων θα τα κρατήσει μακριά. Τέλος μπορείς να βάλεις στο μπαλκόνι σου γλάστρες με μέντα. Άλλο ένα κόλπο που θα κρατήσει τα μυρμήγκια μακριά από το σπίτι σου και εσύ θα έχεις φρέσκια μέντα για την μαγειρική σου.

Εάν όμως τα μυρμήγκια έχουν ήδη μπει στο σπίτι σου ακολούθησε τα παρακάτω κόλπα που βρήκαμε για να απαλλαγείς από αυτά συμπαθητικά αλλά τόσο ενοχλητικά έντομα.

Πάτησε επόμενη για να συνεχίσεις να διαβάζεις.

Επόμενη
Μοιράσου το

Comments are closed.