12 Τρόποι Για Να Σταματήσεις Επιτέλους Να Τρως

Pinterest

1. Κοιμήσου περισσότερο

Ένας καλός βραδινός ύπνος είναι πάρα πολύ σημαντικός για την υγεία σου. Και όταν λέω “καλός” δεν εννοώ τις τέσσερις ώρες που κοιμάσαι μετά από ένα βράδυ για ποτό που ίσα ίσα αρκούν για να αντέξεις στη δουλειά την επόμενη ημέρα. Σύμφωνα με έρευνες, ο μέσος άνθρωπος πρέπει να κοιμάται επτά με εννιά ώρες κάθε βράδυ.

Κάτι λιγότερο από αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την αύξηση της ορμόνης γκρελίνη στο σώμα σου, που αυξάνει την όρεξή σου για φαγητό. Γι αυτό κάθε βράδυ ψάχνεις στο ψυγείο στις 3 τα ξημερώματα! Σαν να μην έφτανε αυτό, μια νέα έρευνα δείχνει ότι τέσσερις σερί νύχτες κακού ύπνου μπορούν να σε κάνουν να μεταβολίζεις το φαγητό με διαφορετικό τρόπο και να νιώθεις πεινασμένος ακόμα και μετά από ένα γεύμα.

2. Μείωσε το αλάτι

Νέες έρευνες έχουν δείξει ότι μια διατροφή υψηλή σε αλάτι μπορεί να αυξήσει την πείνα σου μακροχρόνια. Η μεγάλη πρόσληψη αλατιού συνδέεται με παρακράτηση υγρών στο σώμα σου, που με τη σειρά τους απαιτούν περισσότερες θερμίδες για να τα αποθηκεύσεις.

Ακόμη, οι τροφές με πολύ αλάτι συνήθως είναι επεξεργασμένες. Τα επεξεργασμένα φαγητά είναι χημικώς τροποποιημένα για να είναι πιο γευστικά και οδηγούν και με αυτό τον τρόπο σε υπερφαγία.

Πάτησε επόμενη για να συνεχίσεις να διαβάζεις.

Προηγούμενη Επόμενη
Μοιράσου το

Comments are closed.