12 Τρόποι Για Να Σταματήσεις Επιτέλους Να Τρως

Pinterest

3. Φάε πιο αργά

Συνηθίζεις να τρως όλο το πιάτο σου μέσα σε 3 λεπτά; Τότε ίσως αυτός είναι ο λόγος που πεινάς συνέχεια. Οι άνθρωποι που τρώνε γρήγορα συνήθως τρώνε και περισσότερο και συνδέονται με μεγαλύτερα ποσοστά παχυσαρκίας. Οι επιστήμονες έχουν καταλήξει ότι αυτό συμβαίνει εξαιτίας του μη μασήματος της τροφής αλλά και της μειωμένης επίγνωσης του τι έχεις καταναλώσει όταν τρως τόσο γρήγορα.

Και τα δύο αυτά είναι απολύτως απαραίτητα για να ξεπεράσεις το αίσθημα της πείνας. Άρα την επόμενη φορά που θα καθίσεις στο τραπέζι έτοιμος να καταβροχθίσεις το φαγητό σου, πάρε μερικές βαθιές ανάσες και προσπάθησε να μασήσεις κάθε μπουκιά σου περισσότερο.

4. Συγκεντρώσου στο φαγητό σου

Αυτό συνδέεται άμεσα με την ταχύτητα που τρως αλλά αξίζει ειδική αναφορά μόνο του. Στις μέρες του, είναι πολύ συνηθισμένο να τρως ενώ βλέπεις τηλεόραση ή ενώ σερφάρεις στο ίντερνετ. Αυτό μπορεί να σου ακούγεται ακίνδυνο αφού το μόνο που κάνει είναι να σου κερδίζει χρόνο. Δυστυχώς όμως, συσχετίζεται με μεγαλύτερη όρεξη για φαγητό, περισσότερες θερμίδες κάθε μέρα και αύξηση βάρους.

Αυτό βασικά συμβαίνει επειδή δεν δίνεις σημασία στην ποσότητα φαγητού που καταναλώνεις. Προσπάθησε λοιπόν να πατήσεις το play στην ταινία σου ΑΦΟΥ τελειώσεις με το φαγητό σου. Το Netflix μπορεί να περιμένει 10 λεπτά.

Πάτησε επόμενη για να συνεχίσεις να διαβάζεις.

Προηγούμενη Επόμενη
Μοιράσου το

Comments are closed.