9 Απλοί αλλά αποτελεσματικοί τρόποι να ηρεμείς όταν έχεις νεύρα

Pinterest

Έχεις βρεθεί ποτέ σε μια συζήτηση όπου ο συνομιλητής σου σε έφτασε στο σημείο να νιώθεις το αίμα σου να βράζει από θυμό και να είσαι έτοιμος να εκραγείς; Σίγουρα ναι! Και δεν είσαι ο μόνος! Όλοι μας έχουμε βιώσει παρόμοια κατάσταση και τη βιώνουμε καθημερινά είτε στην ίδια ένταση είτε σε λίγο λιγότερη. Δεν γίνεται διαφορετικά!

Η καθημερινή επικοινωνία με τους άλλους ανθρώπους  μας δημιουργεί πολλά συναισθήματα. Ένα από αυτά είναι και ο θυμός. Και δεν θα πρέπει να αισθανόμαστε άσχημα επειδή θυμώνουμε, καθώς είναι ένα υγιές και φυσιολογικό συναίσθημα. Ο τρόπος που θα αντιδράσει ο κάθε ένας σε μια κατάσταση που μας εκνευρίζει διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Υπάρχει μια κατηγορία ανθρώπων οι οποίοι μπορούν να διαχειριστούν τον θυμό τους και δεν τον αφήνουν να τους επηρεάσει. Προσέχουν τον τρόπο που θα μιλήσουν και καταφέρνουν να μην υψώσουν ούτε τον τόνο της φωνής τους. Άλλοι πάλι αρχίζουν να φωνάζουν και να μιλάνε προσβλητικά στον συνομιλητή τους. με αυτήν την αντίδραση όμως η κατάσταση θα ξεφύγει. Δεν μπορείς να σκεφτείς λογικά και κάνεις και λες πράγματα που πολύ πιθανόν να μετανιώσεις μετά. Αντί λοιπόν να μετανιώνεις για πράγματα και λόγια καλό είναι να βρεις τον τρόπο να εκτονώνεις τον θυμό σου χωρίς να αισθάνεσαι άσχημα μετέπειτα. Ακολουθούν παρακάτω κάποιες απλές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να διαχειρίζεσαι τον εκνευρισμό και τον θυμό σου.

Πάτησε επόμενη για να διαβάσεις την ίσως αποτελεσματικότερη όλων.

Επόμενη
Μοιράσου το

Comments are closed.