Εσύ Ήξερες Ότι Μπορείς να Προσφέρεις στο Περιβάλλον Κάνοντας Αυτά τα 14 Μικρά Πραγματάκια;

Pinterest

1. Πλύνε τα ρούχα σου σε χαμηλότερη θερμοκρασία

Μερικές δεκαετίες πριν, το ζεστό νερό θεωρούνταν απαραίτητο συστατικό για να πλύνεις σωστά τα ρούχα σου. Τώρα όμως, τις περισσότερες φορές είναι αχρείαστο και καταλήγει απλά μια τεράστια σπατάλη ενέργειας. Την επόμενη φορά που θα ετοιμάζεις πλυντήριο, προσπάθησε να το γεμίσεις με ρούχα και να μειώσεις την θερμοκρασία του. Στοιχηματίζω ότι δε θα βρεις καμία διαφορά στα ρούχα σου.

Συνδύασέ το αν θέλεις και με ένα απορρυπαντικό κρύου νερού που λειτουργεί ιδανικά στις χαμηλότερες θερμοκρασίες. Και μη φοβάσαι να στεγνώσεις τα ρούχα σου στον ήλιο αν είναι εύκολο, αφού τα στεγνωτήρια είναι πολύ ενεργοβόρα.

2. Πες όχι στο εμφιαλωμένο νερό

Είμαι σίγουρος ότι αυτό κάπου το έχεις ξανακούσει. Παρ’ όλα αυτά, δεν μπορώ να σταματήσω να μιλάω για τα οφέλη που θα έχει στο περιβάλλον αυτή η μικρή αλλαγή στη ζωή σου.

Το καλύτερο όμως αν διαλέξεις ένα επαναχρησιμοποιούμενο μπουκάλι νερό είναι ότι μπορείς να το έχεις συνέχεια μαζί σου και να δροσίζεσαι, ενώ κάνει και τη δουλειά του θερμός. Τα θερμομωνομένα μεταλλικά μπουκαλάκια μπορούν να κρατήσουν σταθερή τη θερμοκρασία του νερού για ώρες, ανεξάρτητα από το περιβάλλον τους.

Πάτησε επόμενη για να συνεχίσεις να διαβάζεις.

Προηγούμενη Επόμενη
Μοιράσου το

Comments are closed.