1. Κροκόδειλοι

Οι κροκόδειλοι Saltwater αλλά και αυτοί του Νείλου είναι τα πιο επικίνδυνα ερπετά στον κόσμο. Είναι τα μεγαλύτερα ερπετά και τα παλαιότερο είδος που ζουν από την εποχή των δεινοσαύρων, γύρω στα 200 εκατομμύρια χρόνια πια. Αυτοί οι τύποι μπορούν να γίνουν μεγάλοι – μεγάλα μήκη των 17 ποδιών και πάνω από 450 κιλά. Ωστόσο, είναι πολύ γρήγοροι, ευκίνητοι και ισχυροί.

Είναι δύσκολο να βρείτε τους ακριβείς αριθμούς, αλλά εκτιμάται ότι οι κροκόδειλοι σκοτώνουν περίπου 1.000 άτομα ετησίως. Ωστόσο, είναι πιθανό πολλές επιθέσεις να μην αναφέρονται. Οι κροκόδειλοι είναι αρκετά θανατηφόρο είδος επειδή μπορούν εύκολα να ζήσουν κοντά στους ανθρώπους χωρίς να είναι παρατηρήσιμοι και  εύκολα να κατασπαράξουν τον καθένα.

2. Καρχαρίες

Το ξέρατε ότι αυτό θα είναι στην λίστα, έτσι; Οι καρχαρίες είναι το ζώο που προκαλεί τον μεγαλύτερο φόβο στον πλανήτη. Οι μεγάλοι Λευκοί καρχαρίες είναι οι πιο άγριοι και θανατηφόροι μεταξύ όλων των ειδών καρχαρία. Δεν έχουν φυσικούς θηρευτές εκτός από τη φάλαινα δολοφόνο και βρίσκονται στην κορυφή της τροφικής αλυσίδας.

Το αίμα στο νερό μπορεί να διεγείρει τους καρχαρίες σε μια φρενίτιδα τροφοδοσίας, όπου θα χρησιμοποιήσουν και τα 3.000 δόντια τους για να δαγκώσουν οτιδήποτε κινείται. Αν και δεν είναι τόσο επιθετικοί όσο στις μεγάλες ταινίες, δεν θέλετε να διασταυρωθείτε με ένα από αυτά τα αρπακτικά ζώα.

Πάτησε Επόμενη για να διαβάσεις περισσότερα.